• DEŇ VODY

    Každoročný sviatok vody - 22. marec si tento rok pripomenuli aj žiaci 1. - 8.ročníka našej školy  účasťou na poučných a zaujímavých aktivitách vo Vihorlatskom múzeu v Humennom.

    Prostredníctvom tematickej prednášky sa oboznámili s históriou vodárenskej nádrže Starina.

    Počas prehliadky prírodovednej expozície sa dozvedeli v akých podobách a formách sa vyskytuje voda v prírode, ako sú živočíchy prispôsobené rôznym vodným biotopom. Žiaci sa zabavili pri riešení zaujímavých

    i zábavných úloh, pri ktorých si uvedomili význam vody pre všetko živé na našej planéte.

     

  • OBECNÁ KRONIKA

    OBECNÁ KRONIKA

    Návšteva obecnej kroniky.

    Dňa 11. 3. 2024 žiaci 6. ročníka ZŠ navštívili v rámci občianskej náuky obecný úrad v Papíne pod vedením Mgr. S. Ondicovej. Cieľom návštevy bola obecná kronika. Deti si prezreli kroniku obce, pamätné knihy, kde sa dozvedeli rôzne zaujímavosti zo života svojich predkov. Žiakom sa návšteva veľmi páčila.

  • Depistáž predškolskej zrelosti

    Vstup do školy je významný medzník v živote dieťaťa, ktorým sa zásadne mení celkový spôsob života dieťaťa. Hrová činnosť ustupuje do pozadia, hlavnou činnosťou sa stáva učenie. Dieťa sa musí prispôsobiť požiadavkám školy. Aj preto je len dobre, ak rodičom dáme informácie, nakoľko túto zásadnú zmenu ich predškolák zvládne a kde má prípadné rezervy. Dňa 26.3.2024 sa naši predškoláci zúčastnili tzv. testovania školskej zrelosti, realizovanými psychológmi z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Ná základe testov psychológ potvrdí alebo vyvráti pochybnosti rodičov ohľadom úrovne školskej spôsobilosti. Odporučí rodičom, či dieťa ešte do septembra dozrie na školu, alebo je vhodnejšie uvažovať o odklade povinnej školskej dochádzky.

  • Testovanie 9 - 2024

    • Testovanie 9 - 2024

    • CELOSLOVENSKÉ TESTOVANIE ŽIAKOV 9. ROČNÍKOV ZŠ T9-2024

      Termín testovania: 20.3.2024       Náhradný termín: 4.4.2024 

      Predmety testovania: matematika a slovenský jazyk a literatúra

      Harmonogram:

      8.00 - 8.20      - začiatok testovania, úvodné pokyny, rozdanie testov      

      8.20 - 9.50      - vypracovanie testu z matematiky

      9.55 - 10.20    - prestávka

      10.20 - 10.35  - začiatok testovania, úvodné pokyny, rozdanie testov   

      10.35 - 11.45  - vypracovanie testu zo slovenského jazyka a literatúry

      11.45 - 11.50   - ukončenie testovania

       

      Pomôcky: modré guľôčkové pero, rysovacie pomôcky (ceruzka, kružidlo, uhlomer, pravítka) a kalkulačka.

      Žiaci nesmú používať: mobilné telefóny, tabuľky, iné študijné materiály a pomôcky, vlastnoručne urobené výpisky, prehľady vzorcov, pravidiel a podobne.

      Integrovaní žiaci majú upravený čas na riešenie testov a môžu pri práci použiť kompenzačné pomôcky (slovníky, vlastné tabuľky a prehľady vzorcov), ktoré používali aj na vyučovaní.

      Dĺžka testovania žiakov so ZZ zaradených do 1. skupiny obmedzenia je predĺžená o 15 minút.

      Dĺžka testovania žiakov so ZZ zaradených do 2. skupiny obmedzenia je predĺžená o 30 minút.

       

      Informácie: https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

  • Prerušenie prevádzky v MŠ

    Vyhlásenie chrípkových prázdnin.

    Základná škola s materskou školou Papín 199 oznamuje, že po dohode so zriaďovateľom, prerušuje výchovno-vzdelávací proces v materskej škole z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky a iných respiračných  ochorení v dňoch od 20. 3. 2024 do 22. 3. 2024 vrátane. Deti materskej školy nastúpia do MŠ dňa 

    25. 3. 2024. 

  • Slávnostný zápis do 1. ročníka ZŠ - 8. 4. 2024

  • Riaditeľské voľno 13. 3. 2024

    Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Papín 199 oznamuje žiakom a zákonným zástupcom žiakov, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a po dohode so zriaďovateľom udeľuje dňa 13. 3. 2024 (streda) riaditeľké voľno z organizačných dôvodov žiakom 1. až 9. ročníka ZŠ a deťom MŠ. V čase riaditeľského voľna nebude zabezpečená prevádzka školského klubu detí a prevádzka školskej jedálne. 

  • Pani móda na dovolenke

    Pani móda na dovolenke

    V piatok 23. 02. 2024 sme si nástup na jarné prázdniny spríjemnili netradičnou akciou pod názvom „Pani móda na dovolenke“. Keďže pani móda odišla a ktovie kde trávi dovolenku, naše outfity boli veľmi zaujímavé. Pokúsili sme sa skombinovať vraj nekombinovateľné a tým, ktorí sa nepridali, sme dokázali, že sme za každú srandu.

  • Chrípkové prázdniny v MŠ.

    Vyhlásenie chrípkových prázdnin.

    Základná škola s materskou školou Papín 199 oznamuje, že po dohode so zriaďovateľom, prerušuje výchovno-vzdelávací proces v materskej škole z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky a iných respiračných  ochorení v dňoch od 22. 2. 2024 do 23. 2. 2024 vrátane. 22. 2. 2024 budú mať deti skrátenú prevádzku MŠ do 12. 00 hod.  Deti materskej školy nastúpia do MŠ dňa  4.3. 2024. 

  • VALENTÍNSKY VEČIEROK

    Valentínsky večierok

    Deň svätého Valentína sa tradične oslavuje 14. februára. V tomto roku však pripadol na stredu, začiatok pôstneho obdobia, a tak sme si v škole urobili valentínsky večierok  už v pondelok 12. februára.

    Zúčastnili sa ho všetci žiaci druhého stupňa. Až na niekoľko výnimiek prišli všetci pekne oblečení, dievčatá v šatách a chlapci vo sviatočných nohaviciach a košeliach, vyleštených topánkach.

    Všade dominovala červená a ružová, na šatách, doplnkoch i vo výzdobe, o ktorú sa pričinili všetci.

    Večierok začal rozdeľovaním valentínskej pošty, vlastnoručne vyrobených valentínok, ktoré žiaci vhadzovali do valentínskej schránky vo vestibule školy už niekoľko dní predtým. Potom sa tancovalo, súťažilo a komu sa práve nechcelo, ten si mohol posedieť a osviežiť sa ovocnou šťavou, ponúknuť sa drobným pečivom a porozprávať sa s kamarátmi.

  • Doplňujúce voľby do Rady školy.

  • Chrípkové prázdniny v ZŠ

    Vyhlásenie chrípkových prázdnin v základnej  škole.

    Základná škola s materskou školou Papín 199 oznamuje, že na základe odporúčania  Regionálneho úradu verejného zdravotníctva  v Humennom a po dohode so zriaďovateľom, prerušuje výchovno-vzdelávací proces v základnej škole z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky a iných respiračných  ochorení v dňoch od 15. 2. 2024 do 16. 2. 2024 vrátane.  Žiaci základnej školy nastúpia do školy dňa 19. 2. 2024.

  • Výberové konanie

    • Výberové konanie na obsadenie miesta učiteľa matematiky II. stupeňa ZŠ 
    • Základná škola s materskou školou Papín 199

    prijme do zamestnania učiteľa/učiteľku ZŠ (2. stupeň)

    Aprobácia: matematika - informatika (príp. CHE, FYZ)

    Zastupovanie počas PN.

    Rozsah úväzku: 100 %

    Vzdelanie: podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a vyhlášky č. 1/2020 o kvalifikačných predpokladoch pedagogických a odborných zamestnancoch, ovládanie štátneho jazyka.

    V prípade záujmu zasielajte žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis a súhlas so spracovaním osobných údajov e-mailom na zspapin199@gmail.com.

  • KARNEVAL

    Karneval
    Každoročne sa v našej škole po vyhodnotení výchovno-vzdelávacích výsledkov za I. polrok koná karneval. Ani tohto roku, v stredu 31. januára, nebolo tomu inak. Na pravé poludnie začali do bohato vyzdobenej telocvične prichádzať rôzne karnevalové masky: veľkolepý motýľ, telefónna búdka, automatická práčka, pirátka, karta Joker, dokonca aj kozmonaut. Všetky masky boli krásne, a preto aj odmenené vecnými cenami. Po tejto časti karnevalu nasledovala karnevalová diskotéka, v prestávkach ktorej bola losovaná očakávaná tombola. Celý karneval prebiehal v príjemnej atmosfére, dobrej zábave a veselosti za sprievodu hudby, detského smiechu a džavotu. Všetkým zúčastneným srdečne ďakujeme a tešíme sa na stretnutie o rok.

  • Chrípkové prázdniny v ZŠ

    Vedenie Základnej školy s materskou školou Papín 199 oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia

    č. 15/2015-R z 31. 10. 2005 a odporúčania RÚVZ v Humennom sú vyhlásené chrípkové prázdniny od 21. 12. 2023 do 22. 12. 2023 a prerušuje prevádzku v základnej škole. Dôvodom je vysoká chorobnosť žiakov a pedagógov školy. Nástup žiakov do školy je po vianočných prázdninách 8. 1. 2024. Z dôvodu chorobnosti nie je možné vyučovať dištančne.

  • Chrípkové prázdniny v MŠ

    Vyhlásenie chrípkových prázdnin.

    Základná škola s materskou školou Papín 199 oznamuje, že po dohode so zriaďovateľom, prerušuje výchovno-vzdelávací proces v materskej škole z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky a iných respiračných  ochorení v dňoch od 19. 12. 2023 do 22. 12. 2023 vrátane. Deti materskej školy nastúpia do MŠ dňa  8. 1. 2024. 

  • Vyhlásenie chrípkových prázdnin v základnej  škole.

    Vyhlásenie chrípkových prázdnin v základnej  škole.

    Základná škola s materskou školou Papín 199 oznamuje, že na základe odporúčania  Regionálneho úradu verejného zdravotníctva  v Humennom, prerušuje výchovno-vzdelávací proces v základnej škole z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky a iných respiračných  ochorení v dňoch od 14. 12. 2023 budú mať žiaci ZŠ skrátenné vyučovanie a 15. 12. 2023 bude ZŠ z dôvodu chrípky zatvorená.  Žiaci základnej školy nastúpia do školy dňa 18. 12. 2023.

  • EKO- učebňa

    Riaditeľka ZŠ s MŠ Papín 199 získala finančný príspevok pre projekt: Drevený altánok ako EKO učebňa v: Grantový program Regióny 2023/2024, projekt bol schválený správnou radou Ekofondu SPP dňa 29. novembra 2023 a získala finančnú podporu vo výške: 2 500,00 €. Vybudovaním tejto EKO-učebne poskytneme našim žiakom možnosť vzdelávať sa zážitkovou formou, ale aj občanom obce Papín v prípade nepriaznivého počasia a horúčav využiť príjemný chládok vybudovaného altánku.

  • VIANOCE V MÚZEU

    V závere týždňa 8. 12. 2023 sa žiaci 1. stupňa ZŠ preniesli do magického sveta plného lásky, pokoja, spolupatričnosti a porozumenia. Zúčastnili sa divadelného predstavenia vo Vihorlatskom múzeu akcie DETI DEŤOM. Nenechali si újsť ani prehliadku vianočnej expozície v humenskom kaštieli. Toto podujatie ponúklo kultúrny a estetický zážitok plný vianočnej atmosféry.

  • Chrípkové prázdniny v MŠ

    Vyhlásenie chrípkových prázdnin.

    Základná škola s materskou školou Papín 199 oznamuje, že po dohode so zriaďovateľom, prerušuje výchovno-vzdelávací proces v materskej škole z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky a iných respiračných  ochorení v dňoch od 12. 12. 2023 do 15. 12. 2023 vrátane. Deti materskej školy nastúpia do MŠ dňa  18. 12. 2023. 

strana:

Novinky

Kontakt

  • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU PAPÍN 199
    ZŠ s MŠ Papín
    067 33 Papín 199
  • 057/7880337, 057/7880338

Fotogaléria